Sifu Aridz

Perkongsian Ilmu Pembinaan Laman Web dan Pemasaran Internet.

Cabaran Hari Ini Berbanding Hari Dulu- Dulu

Hari dulu- dulu, keluar universiti sahaja, kerja macam dah confirm. Sekarang, keluar universiti jer ramai lagi yang tak dapat kerja. Ada juga syarikat yang ambil tetapi sebagai latihan sahaja atau contract staff. Payslip tak laku.

Hari dulu- dulu, ramai yang hidup selesa, wang gaji cukup perbelanjaan. Namun, pada hari ini, ramai kena buat part time business, jika tidak, banyak benda tak boleh bayar. Kalau buat tak tahu sahaja, ada kemungkinan kena isytihar muflis.

Hari dulu-dulu, orang pencen selalunya dah naik haji, duduk rumah, nikmati hidup. Namun, pada hari ini, ramai yang sudah pencen pun kena buat kerja juga. Duit simpanan tak berapa cukup, anak -anak pun bagi sikit sebab mereka pun tak berapa nak ada.

Adakah kita sudah sedar realiti hari ini atau masih diulit mimpi seperti hari dulu- dulu.

Jom sama- sama kita online biz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sifu Aridz © 2017 Frontier Theme